Solliciteren bij Wetgevingswerken. De procedure.

  • 1. Briefselectie en schrijfoefening

    De eerste stap is een selectie op basis van je motivatiebrief, CV en cijferlijsten. Kandidaten die door de brief-selectie komen, kunnen worden gevraagd om een korte oefening te doen om de schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid te beoordelen. Het doel is na te gaan of je beschikt over de vaardigheden die nodig zijn voor de functie of deze kan leren. Wie dit succesvol voltooit, wordt uitgenodigd voor een eerste sollicitatiegesprek.

  • 2. Eerste sollicitatiegesprek

    Het eerste sollicitatiegesprek vindt plaats in Rotterdam met een partner en een wetgevingsjurist. Het belangrijkste doel is om inzicht te geven in wat Wetgevingswerken doet, om vast te kunnen stellen of de plek past bij jou en bij je carrière en om te ontdekken of je vaardigheden, ervaring en belangstelling overeenstemmen met een rol als wetgevingsjurist bij Wetgevingswerken. Het gesprek bestaat uit twee delen: een interview en een casusbespreking.

  • a. Interview

    Het interview is erop gericht meer te weten te komen over je ervaring en over je motivatie om voor Wetgevingswerken te werken. We kijken naar de schrijfoefening en zullen proberen inzicht te krijgen in waar je enthousiast van wordt, waar je nieuwsgierig naar bent en waarom je graag een impact wilt hebben op wetgeving. We zullen ook proberen te begrijpen wat je stijl van werken is, hoe je leert en hoe je samenwerkt met anderen. Het zijn van een geweldige teamspeler is namelijk van cruciale betekenis voor je toekomst bij Wetgevingswerken.

  • b. Casusbespreking

    Het tweede deel bestaat uit het bespreken van een casus, om een beter gevoel te krijgen voor hoe je vraagstukken, die typisch zijn voor onze opdrachtgevers, benadert. Het gaat vooral om je vermogen om:

    o Met hypothesen te werken bij het oplossen van problemen: toon je je vindingrijk en nieuwsgierig in je probleemoplossing? Ben je eerlijk over wat je weet en niet weet en stel je goede vragen?

    o Te zorgen voor een gestructureerd proces: Ben je een kritische denker die in staat is om data te prioriteren, heb je een oorspronkelijk maar gefundeerd perspectief, en laat je zien welke stappen je hebt gezet om dat perspectief te ontwikkelen?

    o Op logische en overtuigende manier te communiceren: kun je je gedachten op een heldere en logische wijze presenteren?

    o Om te gaan met overheidsproblemen: de kern van wat we doen is overheden adviseren. Toon je empathie voor het perspectief van de opdrachtgever en beschik je over politiek-bestuurlijke gevoeligheid?

  • 3. Tweede sollicitatiegesprek

    Als in het eerste gesprek een match lijkt te bestaan, volgt een uitnodiging voor een tweede gesprek, met twee partners van Wetgevingswerken. De focus hier is opnieuw op je motivatie, je passie en je vermogen om een sterke wetgevingsjurist te zijn voor onze opdrachtgevers. We verwachten dat je bereid zult zijn iets van jezelf te delen wat ons een indruk geeft van wie je bent en waar je nieuwsgierig naar bent. Mogelijk komt er ook tijdens het tweede gesprek een casus aan de orde om je probleemanalytisch vermogen in te kunnen schatten, om beter te begrijpen hoe je problemen oplost en hoe je je gedachten uitdrukt in een gesprek waarin het tempo hoog kan liggen.

  • 4. Arbeidsvoorwaarden

    Als ook in het tweede gesprek een match bestaat, doen we je heel graag een aanbod.

Doe mee en maak ons beter dan we zijn

Stuur je motivatiebrief, met CV en universitaire cijferlijsten naar Olaf Kwast, okwast@wetgevingswerken.nl.